A konzervek és a kész macskaeledel-féleségek általában jó minőségűek. Elvben friss ennivalón illenék tartani kedvencünket, de a gyakorlatban ezt nehéz megvalósítani, főleg ha komplett étrendre gondolunk. A kezdő macskatulajdonosok például nehezen találják meg a fehérjék, a zsírok és a szénhirátok helyes arányát, a vitaminok az ásványi anyagok és a nyomelemek megfelelő adagolásáról nem is beszélve. Előfordulhat, hogy némelyik vitaminból túl keveset adunk, másokból pedig túl sokat. Vitaminkiegészitőkre nincs szükség, túladagolásuk ugyanis veszélyes! A nyers hús fogyasztása szintén kockázatos, mert a cica bélrendszere parazitával fertőződhet, a fertőzés pedig az emberi szervezetre átterjedhet, ez pedig különösen veszélyes lehet kisgyerekre és magzatra egyaránt. Ne adjunk tehát nyers húst a cicának! A nyers vagy félig főtt disznóhústól házikedvencünk Aujeszky-féle betegséget kaphat amire nincs orvosság, és halállal végződik.
|